DN Om Åldersgränsen För New Moon

2009-11-15 @ 19:52:33

Romansviten ”Twilight” har satt tusentals unga flickhjärtan i brand. Men då första filmen gick upp i Sverige beslutades om 15-årsgräns – till mångas förtvivlan. I fredags kom beskedet att samma ålder även gäller för uppföljaren ”New Moon”.

”Twilight” bygger på Stephanie Meyers fyra böcker om tonårstjejen Bella Swan som blir förälskad i vampyren Edward Cullen. Berättelserna har lästs av miljoner tonåringar, främst unga tjejer.

 

 

Onsdagen den 4 november släpptes biljetterna till Twilightfilmen ”New Moon” – varpå SF Bios webbsajt kraschade.
Men först hann 1.200 fans köpa biljetter och så många som 4.000 reservera plats till premiärkvällen. Flera av de lyckliga som sedan länge bokat in den 20 november i sina almanackor, dagen då filmen har världspremiär, kan dock få tänka om. 

Fredagen den 13 – nio dagar efter att biljetterna släpptes och bara sju dagar före premiären – meddelade nämligen Statens biografbyrå att även den andra filmen i serien om tonårstjejen Bella får 15-årsgräns.

Inför första filmen kallade Pia Grünler, chef på Nordisk film, beslutet för ”olyckligt”.

- Filmens huvudmålgrupp är unga tonåringar, framför allt unga flickor. Och personligen tycker jag inte att den är särskilt våldsam. Huvuddelen av filmen är en kärlekssaga, sade Pia Grünler då till DN.
Den gången, för cirka ett år sedan, överklagade distributörerna Nordisk film 15-årsgränsen till kammarrätten, vilken dock valde att gå på Statens biografbyrås linje. Biografbyrån lyfte i sitt beslut fram scener där en vampyr eldas upp och där en kvinna misshandlas.
Källa: TTS


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns bara för mig)

Din blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0